دلاور حیدرپور افزود که شرکت غله و خدمات بازرگانی مازندران مباشر خرید این ارقام برنجاست و هم اکنون کار خرید در سه شهر بابل ، فریدونکنار و نکا آغاز شده است.
وی با تاکید بر این که مراکز خرید ، برنج کشاورزان را به صورت مستقیم از آنان خریداری می کنند ، پیش بینی کرد که حدود 150هزار تن برنج ارقام محلی طارم هاشمی و طارم محلی صدری در شالیکوبی های استان موجود باشد.
کشاورزان مازندران با زیر کشت بردن 230 هزار هکتار شالیزاری در هر سال ، بیش از یک میلیون تن برنج سفید تولید می کنند که از این میزان بیش از 70 درصد از نوع محلی است .
دولت دوازدهم پیش از این از اواسط دی ماه برای خروج بازار برنج مازندران از رکود با اعلام قیمت توافقی ، خرید سه رقم برنج پر محصول کشاورزان استان را آغاز کرده بود.
بر اساس آمار شرکت غله و خدمات بازرگانی مازندران ، از سیزدهم دی ماه سال جاری تا کنون بیش از 150 هزار تن انواع برنج پر محصول کشاورزان استان شامل شیرودی ، ندا و نعمت با قیمت توافقی خریداری شده است .
شرکت غله به عنوان مباشر خرید هر کیلوگرم برنج پرمحصول شیرودی را با 8 درصد شکستگی از قرار هر کیلو گرم 54 هزار و 500ریال ،برنج ارقام ندا و نعمت را هم هر کیلو گرم 48 هزار و 500 ریال خریداری می کند.
بر اساس اعلام اتحادیه شالیکوبی داران مازندران ، 10 درصد از برنج های موجود در شالیکوبی ها استان در حال حاضر متعلق به تاجران و 20 درصد نیز متعلق به خود کشاورزان است.

خرید توافقی ارقام محلی و بومی برنج مازندران در حالی آغاز شده است که دستکم در 2 ماه گذشته بازار این نوع برنج تا حدودی با رکود مواجه بود.
هر چند میل و ذائقه مصرف کنندگان ایرانی به برنج ارقام محلی مازندران و گیلان سبب شده تا این محصول همیشه مشتریان خاص خود را داشته باشد ، اما اظهارات رسمی و رسانه ای در باره واردات بیش از یک میلیون تن برنج در پنج ماهه اول امسال باعث شده تا تقاضا در شالیکوبی های استان مازندران کم شده و عملا بخشی از تجار استان های دیگر کشور هم اقدام به خرید برنج نکنند و بازار را در وضعیت انتظار نگه دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران آغاز خرید توافقی برنج ارقام محلی را کمک بزرگ دیگر دولت دوازدهم به کشاورزان استان آن هم در آستانه کشت و کار این محصول راهبری ارزیابی کرد.
وی گفت : سیاست دولت تدبیر و امید در ممنوعیت واردات برنج خارجی به بازار همزمان با برداشت و منطقی و واقعی کردن مقدار مورد نیاز برنج برای واردات و حمایت ویژه از برنجکاری در 2 استان مازندران و گیلان سبب شد تا شالیکاران استان های شمالی در دو سال گذشته از وضعیت بازار برنج راضی باشند. 
حیدر پور تاکید کرد : امسال با احتساب مجموع کشت اول و دوم در شالیزراهای مازندران ، بیش از یک میلیون و 300 هزار تن شلتوک برداشت شد که حدود هشت درصد بیشتر از سال قبل بوده است.
کشاورزان مازندران به همراه کشاورزان استان گیلان 80 درصد برنج کشور را تولید می کنند که از این میزان 42 درصد مربوط به مازندران است .
برنج محلی طارم صدری ، هاشمی و دم سیاه به عنوان رقم های کم محصول کیفی زبانزد مردم کشور است و استقبال برای تولید و خرید این ارقام همواره وجود دارد.
روند کشت برنج در مازندران از اواسط اسفند هر سال با خیساندن بذر و خزانه گیری آغاز می شود و با انجام نشاء از اواسط فروردین ، از نیمه دوم تیرماه به مرحله برداشت می رسد.